Wat is de betekenis van een lotus bloem?

Home / alle blogs


Nieuwsgierig wat de spirituele betekenis is van een lotus bloem en waarom je dit teken veel terug ziet in sieraden? Lees het in dit blog.

De spirituele betekenis van een lotusbloem

De lotus bloem is al eeuwenlang een symbool van spirituele groei en heeft in verschillende culturen en religies verschillende betekenissen. In het Hindoeïsme en Boeddhisme staat de lotus bloem bijvoorbeeld voor ontwaken, zuiverheid en verlossing.

Lotus bloem betekenis

In de oosterse filosofie wordt de lotus bloem gezien als een symbool van het bewustzijn en de spirituele groei van de mens. De lotus groeit immers uit de modderige bodem van een vijver, en bloeit vervolgens op naar de oppervlakte, waar het een prachtige bloem wordt. Dit proces staat symbool voor hoe wij als mensen ook kunnen groeien en bloeien, ondanks de moeilijkheden en uitdagingen die we tegenkomen in het leven.

 

Lotus bloem sieraden

Sieraden met een lotus bloem zijn daarom een mooie manier om deze spirituele betekenis te dragen en te laten zien. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen, van subtiel en klassiek tot opvallend en trendy. Bekijk ons assortiment lotus sieraden om de perfecte ketting, armband of oorbellen te vinden die bij jou past. Laat je spirituele groei stralen met deze prachtige sieraden.

 

Sorteer op
 • Zilveren Oorbellen Etnic Lotus
  Zilveren Oorbellen Etnic Lotus

  Zilveren oorbellen etnic Lotus,deze trendy oorbellen zijn een musthave voor je sieraden collectie. De lotusbloem is een spiritueel symbool wat je veel ziet in het Boeddhisme en het Hindoeïsme. De spirituele betekenis is zuiverhei

  € 12,95
 • Gouden Armband Lotus
  Gouden Armband Lotus

  Armband Bloem Lotus. Mooie verzilverde armband met een lotus. De Lotusbloem is naast dat de prachtig is ook een mooie betekenis. Deze staat voor puurheid. Combineer deze armband met een van onze andere armbanden of kettingen.

  € 12,95
 • Gouden Oorbellen Etnic Lotus
  Gouden Oorbellen Etnic Lotus

  Oorbellen Goud Etnic Lotus
  Gouden oorbellen etnic Lotus,deze trendy oorbellen zijn een musthave voor je sieraden collectie. Combineer de Etnix Lotes statement oorbellen met een van onze mix & match kettingen en maak je look af.

  € 12,95
 • -13%

  Gouden Ketting met hanger Lotus
  Gouden Ketting met hanger Lotus

  Ketting Goud Lotus
  Wauw wat een gave ketting. Met deze ketting steel je meteen de show.

  € 14,95 € 12,95
 • -13%

  Zilveren Ketting met hanger Lotus
  Zilveren Ketting met hanger Lotus

  Ketting Zilver Lotus
  Wauw wat een gave ketting. Met deze ketting steel je meteen de show.

  € 14,95 € 12,95
 • Gouden Ketting Lotus
  Gouden Ketting Lotus

  Ketting goud Lotus
  Wat een plaatje deze prachtige fijne ketting met een bedel waarop een lotus is afgebeeld.

  € 14,95
 • Zilveren Ketting Lotus
  Zilveren Ketting Lotus

  Ketting zilver met Lotus
  Wat een plaatje deze prachtige ketting met lotus bedel.

  € 14,95
© 2018 - 2024 Marody | sitemap | rss