Welke sieraden kan ik dragen bij allergie?

Home / alle blogs


Sieraden kunnen een mooie aanvulling zijn op elke outfit, maar het is belangrijk om te weten dat sommige sieradenmaterialen mogelijk allergische reacties kunnen veroorzaken. Hieronder zullen we enkele van de meest voorkomende sieradenmaterialen bespreken die allergische reacties kunnen veroorzaken, en wat je kunt doen om de kans op een allergische reactie te verminderen.

Een van de meest voorkomende sieradenmaterialen die allergische reacties kan veroorzaken, is nikkel. Nikkel is een metaalelement dat vaak wordt gebruikt in sieraden omdat het goedkoop en gemakkelijk te bewerken is. Helaas kan nikkel echter ook allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen. Als je gevoelig bent voor nikkel, kan het dragen van sieraden gemaakt van nikkel leiden tot een rode, jeukende uitslag op de huid.

Een ander sieradenmateriaal dat allergische reacties kan veroorzaken, is lood. Lood is een zwaar metaalelement dat vaak wordt gebruikt in sieraden omdat het goedkoop is. Helaas kan lood echter ook leiden tot allergische reacties, met name bij mensen die gevoelig zijn voor lood. Als je gevoelig bent voor lood, kan het dragen van sieraden gemaakt van dit materiaal leiden tot een rode, jeukende uitslag op de huid.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet iedereen gevoelig is voor deze sieradenmaterialen, en dat de kans op een allergische reactie groter is bij sommige mensen dan bij anderen. Als je echter merkt dat je na het dragen van bepaalde sieraden een uitslag krijgt, is het verstandig om een arts te raadplegen om te achterhalen wat de oorzaak kan zijn.

Om de kans op een allergische reactie te verminderen, is het aan te raden om sieraden te kopen die gemaakt zijn van hypoallergene materialen. Hypoallergene materialen zijn minder waarschijnlijk om allergische reacties te veroorzaken, en omvatten bijvoorbeeld sieraden gemaakt van titanium, staal of goud. Als je gevoelig bent voor allergische reacties, is het aan te raden om sieraden te kopen die gemaakt zijn van deze materialen in plaats van nikkel of lood.

>> In onze webshop staat het tpe materiaal bij de specificaties. Ben je allergisch voor sieraden kies dan voor RVS, Roestvrijstaal, Stainless Steel of Silver 925.

 

Sorteer op
 • Ring Grote Veer Zilver 925
  Ring Grote Veer Zilver 925

  Mooie subtiele ring in de vorm van een leuke pijl. Goed te combineren met andere ringen!

  € 14,95
 • Ring Gemstone Turquoise Zilver 925
  Ring Gemstone Turquoise Zilver 925

  Ring met blauwe edelsteen van sterling silver 925. Deze mooie gemstone ring voor dames een parel voor het oog.

  € 22,95
 • Ring Zwarte Ster Zilver 925
  Ring Zwarte Ster Zilver 925

  Mooie subtiele zilveren (sterling 925) ring in de vorm van een sterretje met een zwarte details. Goed te combineren met andere ringen!

  € 11,95
 • Ring Bloem Zilver 925
  Ring Bloem Zilver 925

  Mooie subtiele zilveren (sterling 925) ring in de vorm van een sterretje met een zwarte details. Goed te combineren met andere ringen!

  € 14,95
© 2018 - 2024 Marody | sitemap | rss