Wat is mijn geboortesteen?

Home / alle blogs


Welkom bij dit blog over geboortestenen! Geboortestenen zijn edelstenen die zijn gekoppeld aan de maand waarin een persoon is geboren. Elke maand heeft zijn eigen unieke geboortesteen en deze stenen worden vaak gezien als symbolisch en persoonlijk. Mensen dragen vaak sieraden met hun geboortesteen erin verwerkt als een manier om hun geboortemaand te vieren en om hun persoonlijkheid en levenspad te reflecteren. In deze blog zullen we dieper ingaan op de betekenis en de geschiedenis van geboortestenen en zullen we ook enkele interessante betekenissen delen over deze mooie stenen. Of je nu een passie hebt voor edelstenen en sieraden of gewoon nieuwsgierig bent naar de betekenis achter je eigen geboortesteen, we hopen dat je deze blog interessant en informatief zult vinden!

Geboortestenen

Wat is mijn geboortesteen?

Je geboortesteen hangt af van de maand waarin je geboren bent. Hier is een lijst met geboortestenen per maand:

 • Januari: Granaat
 • Februari: Amethist
 • Maart: Aquamarijn
 • April: Diamant
 • Mei: Smaragd
 • Juni: Parel of Alexandriet
 • Juli: Robijn
 • Augustus: Peridoot of Sardonyx
 • September: Saffier
 • Oktober: Opaal of Toermalijn
 • November: Topaas of Citrien
 • December: Turkoois of Tanzaniet

Wat is de oorsprong van geboortestenen?

De oorsprong van geboortestenen is niet helemaal duidelijk, maar het is een oud gebruik dat teruggaat tot de tijd van de oude Grieken. De eerste geboortestenen die we kennen werden gebruikt door de Joodse hogepriester in het Oude Testament. In Exodus 28:15-30 wordt beschreven hoe de hogepriester een borstplaat droeg met twaalf stenen, elk met de naam van een van de twaalf stammen van Israël.

Later werden geboortestenen ook geassocieerd met astrologie en werden ze gebruikt als talismannen om bescherming te bieden tegen kwaad en om geluk en welzijn te bevorderen.

In de loop der tijd werden bepaalde edelstenen en mineralen geassocieerd met specifieke maanden en deze werden gebruikt als geboortestenen. In de 18e en 19e eeuw werd het gebruik van geboortestenen populairder en ontstond er meer gestandaardiseerde lijsten van geboortestenen. Tegenwoordig worden geboortestenen nog steeds gebruikt als cadeau of als persoonlijk sieraad dat de drager kan helpen bij het bevorderen van positieve energie en emoties.

 

Wat is de betekenis van iedere geboortsteen?

Elke geboortesteen heeft zijn eigen symboliek en betekenis. Hieronder vind je een beschrijving van de betekenis van elke geboortesteen.

Geboortesteen granat

Betekenis Geboortesteen Januari: Granaat

Granaat staat voor kracht, doorzettingsvermogen, moed en bescherming. Het wordt vaak geassocieerd met bloed en het circulatiesysteem, en wordt gebruikt om de energie en vitaliteit te verhogen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de relatie tussen mensen, waardoor ze dichter bij elkaar kunnen komen en beter kunnen communiceren.

Geboortesteen Amethist

Betekenis Geboortesteen Februari: Amethist

Amethist staat voor kalmte, stabiliteit, helderheid van geest en spirituele verlichting. Het wordt vaak gebruikt om te helpen bij meditatie en om de intuïtie en het bewustzijn te vergroten. Het kan ook helpen bij het verminderen van angst en stress, en het verbeteren van slaap en rust.

Geboortesteen Aquamarijn

Betekenis Geboortesteen Maart: Aquamarijn

Aquamarijn staat voor helderheid, zuiverheid, rust, vrede en liefde. Het wordt vaak geassocieerd met de oceaan en wordt gebruikt om te helpen bij communicatie en expressie van emoties. Het kan ook helpen bij het verminderen van angst en stress, en het bevorderen van ontspanning en rust.

Geboortesteen Diamant

Betekenis Geboortesteen April: Diamant

Diamant staat voor zuiverheid, onschuld, onoverwinnelijkheid en eeuwige liefde. Het wordt vaak geassocieerd met de zon en het vuur, en wordt gebruikt om te helpen bij het vergroten van de wilskracht en de motivatie. Het kan ook helpen bij het bevorderen van helderheid en bewustzijn.

Geboortesteen Smaragd

Betekenis Geboortesteen Mei: Smaragd

Smaragd staat voor harmonie, balans, vernieuwing en groei. Het wordt vaak geassocieerd met de natuur en wordt gebruikt om te helpen bij het bevorderen van liefde en vriendschap. Het kan ook helpen bij het vergroten van de creativiteit en het verbeteren van de communicatie.

Geboortesteen Parel

Betekenis Geboortesteen Juni: Parel of Alexandriet

Parel staat voor onschuld, zuiverheid en eenvoud. Het wordt vaak geassocieerd met de maan en wordt gebruikt om te helpen bij het bevorderen van zachtheid, liefde en zorgzaamheid. Alexandriet staat voor geluk, welvaart, succes en persoonlijke groei. Het wordt vaak geassocieerd met de zon en wordt gebruikt om te helpen bij het bevorderen van creativiteit en inspiratie.

Geboortesteen Robijn

Betekenis Geboortesteen Juli: Robijn

Robijn staat voor passie, liefde, kracht en succes. Het wordt vaak geassocieerd met het hart en wordt gebruikt om te helpen bij het bevorderen van romantiek en intimiteit. Het kan ook helpen bij het vergroten van de vitaliteit en het verminderen van vermoeidheid.

Geboortesteen Peridoot

Betekenis Geboortesteen Augustus: Peridoot of Sardonyx

Peridoot staat voor vrede, rust, bescherming en succes. Het wordt vaak geassocieerd met de natuur en wordt gebruikt om te helpen bij het bevorderen van creativiteit en inspiratie. Sardonyx staat voor kracht, zelfbeheersing en bescherming. Het wordt vaak geassocieerd met de aarde en wordt gebruikt om te helpen bij het bevorderen van stabiliteit en veiligheid. Het kan ook helpen bij het verbeteren van het geheugen en de concentratie.

Geboortesteen Saffier

Betekenis Geboortesteen September: Saffier

Saffier staat voor wijsheid, waarheid, loyaliteit en betrouwbaarheid. Het wordt vaak geassocieerd met de hemel en wordt gebruikt om te helpen bij het bevorderen van spirituele groei en kennis. Het kan ook helpen bij het verminderen van negatieve gedachten en emoties.

Geboortesteen Opaal

Betekenis Geboortesteen Oktober: Opaal of Toermalijn

Opaal staat voor zuiverheid, loyaliteit, liefde en vriendschap. Het wordt vaak geassocieerd met het universum en wordt gebruikt om te helpen bij het bevorderen van creativiteit en inspiratie. Toermalijn staat voor bescherming, genezing, balans en geluk. Het wordt vaak geassocieerd met de aarde en wordt gebruikt om te helpen bij het bevorderen van gezondheid en welzijn.

Geboortesteen Topaas

Betekenis Geboortesteen November: Topaas of Citrien

Topaas staat voor wijsheid, kennis, geluk en succes. Het wordt vaak geassocieerd met de zon en wordt gebruikt om te helpen bij het bevorderen van leiderschap en zelfvertrouwen. Citrien staat voor geluk, overvloed, succes en persoonlijke groei. Het wordt vaak geassocieerd met de zon en wordt gebruikt om te helpen bij het bevorderen van creativiteit en inspiratie.

Geboortesteen Turkoois

Betekenis Geboortesteen December: Turkoois of Tanzaniet

Turkoois staat voor bescherming, genezing, vriendschap en positiviteit. Het wordt vaak geassocieerd met de hemel en wordt gebruikt om te helpen bij het bevorderen van communicatie en expressie van emoties. Tanzaniet staat voor spiritualiteit, transformatie, intuïtie en inzicht. Het wordt vaak geassocieerd met de maan en wordt gebruikt om te helpen bij het bevorderen van spirituele groei en kennis.

Geboortesteen kettingen

Wij zijn trots op onze collectie van geboortesteenkettingen, beschikbaar in zowel goud als zilver van stainless steel. Onze kettingen zijn niet alleen stijlvol en trendy, maar ook persoonlijk en symbolisch. Elke ketting heeft een prachtige geboortesteen die past bij de maand waarin je bent geboren en die speciale betekenis en waarde toevoegt aan je sieraad.

Of je nu een gouden of zilveren geboortesteenketting draagt, je zult merken dat het een prachtig accent toevoegt aan elke outfit en een speciale betekenis heeft die je met je mee kunt dragen. Het is ook een prachtig cadeau-idee voor geliefden en dierbaren die je een persoonlijk en betekenisvol geschenk wilt geven.

Als je op zoek bent naar een stijlvolle en persoonlijke manier om je geboortemaand te vieren, bekijk dan onze collectie van geboortesteenkettingen in goud en zilver van stainless steel en kies jouw unieke sieraad vandaag nog!

Sorteer op
 • Geboortesteen Ketting Zilver Januari Granaat
  Geboortesteen Ketting Zilver Januari Granaat

  Ketting Geboortesteen Zilver Januari Granaat. Mooie zilveren ketting met een geboortesteen van de maand Januari. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld Steenbok. De kleur van de steen is donkerrood.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Zilver Februari Amethist
  Geboortesteen Ketting Zilver Februari Amethist

  Ketting Geboortesteen Zilver Februari Amethist. Mooie zilveren ketting met een geboortesteen van de maand februari. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld waterman. De kleur van de steen is paars.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Zilver Maart Aquamarijn
  Geboortesteen Ketting Zilver Maart Aquamarijn

  Ketting Geboortesteen Zilver Maart Aquamarijn. Ketting met een geboortesteen van de maand maart. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld vissen. De kleur van de steen is lichtblauw. De kleur van de steen Aquamarijn.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Zilver April Diamant
  Geboortesteen Ketting Zilver April Diamant

  Ketting Geboortesteen Zilver April Diamant. Mooie zilveren ketting met een geboortesteen van de maand April. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld ram. De kleur van de steen is wit.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Zilver Mei Smaragd
  Geboortesteen Ketting Zilver Mei Smaragd

  Ketting Geboortesteen Zilver Mei Smaragd. Mooie zilveren ketting met een geboortesteen van de maand Mei. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld stier. De kleur van de steen is heldergroen.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Zilver Juni Alexandriet
  Geboortesteen Ketting Zilver Juni Alexandriet

  Ketting Geboortesteen Zilver Juni Alexandriet. Mooie zilveren ketting met een geboortesteen van de maand Juni. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld tweelingen. De kleur van de steen is lichtroze.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Zilver Juli Robijn
  Geboortesteen Ketting Zilver Juli Robijn

  Ketting Geboortesteen Zilver Juli Robijn. Mooie zilveren ketting met een geboortesteen van de maand Juli. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld kreeft. De kleur van de steen is rood. De kleur van de steen Robijn.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Zilver Augustus Peridot
  Geboortesteen Ketting Zilver Augustus Peridot

  Ketting Geboortesteen Zilver Augustus Peridot. Mooie zilveren ketting met een geboortesteen van de maand Augustus. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld leeuw. De kleur van de steen is lichtgroen.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Zilver September Saffier
  Geboortesteen Ketting Zilver September Saffier

  Ketting Geboortesteen Zilver September Saffier. Mooie zilveren ketting met een geboortesteen van de maand September. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld maagd. De kleur van de steen is diepblauw.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Goud Februari Amethist
  Geboortesteen Ketting Goud Februari Amethist

  Ketting Geboortesteen Goud Februari Amethist
  Mooie gouden ketting met een geboortesteen van de maand februari. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld waterman. De kleur van de steen is paars.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Goud September Saffier
  Geboortesteen Ketting Goud September Saffier

  Ketting Geboortesteen Goud September Saffier
  Mooie gouden ketting met een geboortesteen van de maand September. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld maagd. De kleur van de steen is diepblauw.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Zilver Oktober Opaal
  Geboortesteen Ketting Zilver Oktober Opaal

  Ketting Geboortesteen Zilver Oktober Opaal. Mooie zilveren ketting met een geboortesteen van de maand Oktober. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld weegschaal. De kleur van de steen is varieert.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Zilver November Topaas
  Geboortesteen Ketting Zilver November Topaas

  Ketting Geboortesteen Zilver November Topaas. Mooie zilveren ketting met een geboortesteen van de maand November. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld Schorpioen.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Goud Mei Smaragd
  Geboortesteen Ketting Goud Mei Smaragd

  Ketting Geboortesteen Goud Mei Smaragd
  Mooie gouden ketting met een geboortesteen van de maand Mei. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld stier. De kleur van de steen is heldergroen.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Zilver December Turkoois
  Geboortesteen Ketting Zilver December Turkoois

  Ketting Geboortesteen Zilver December Turkoois. Mooie zilveren ketting met een geboortesteen van de maand december. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld boogschutter. De kleur van de steen is hemelsblauw.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Goud Juni Alexandriet
  Geboortesteen Ketting Goud Juni Alexandriet

  Ketting Geboortesteen Goud Juni Alexandriet. Mooie gouden ketting met een geboortesteen van de maand Juni. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld tweelingen. De kleur van de steen is lichtroze.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Goud Januari Granaat
  Geboortesteen Ketting Goud Januari Granaat

  Ketting Geboortesteen Goud Januari Granaat. Mooie gouden ketting met een geboortesteen van de maand Januari. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld Steenbok. De kleur van de steen is donkerrood.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Goud Maart Aquamarijn
  Geboortesteen Ketting Goud Maart Aquamarijn

  Ketting Geboortesteen Goud Maart Aquamarijn. Ketting met een geboortesteen van de maand maart. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld vissen. De kleur van de steen is lichtblauw. De kleur van de steen Aquamarijn.

  € 14,99
 • Geboortesteen Goud April Diamant
  Geboortesteen Goud April Diamant

  Ketting Geboortesteen Goud April Diamant. Mooie gouden ketting met een geboortesteen van de maand April. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld ram. De kleur van de steen is wit.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Goud Juli Robijn
  Geboortesteen Ketting Goud Juli Robijn

  Ketting Geboortesteen Goud Juli Robijn. Mooie gouden ketting met een geboortesteen van de maand Juli. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld kreeft. De kleur van de steen is rood. De kleur van de steen Robijn.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Goud Augustus Peridot
  Geboortesteen Ketting Goud Augustus Peridot

  Ketting Geboortesteen Goud Augustus Peridot. Mooie gouden ketting met een geboortesteen van de maand Augustus. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld leeuw. De kleur van de steen is lichtgroen.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Goud Oktober Opaal
  Geboortesteen Ketting Goud Oktober Opaal

  Ketting Geboortesteen Zilver Oktober Opaal. Mooie zilveren ketting met een geboortesteen van de maand Oktober. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld weegschaal. De kleur van de steen is varieert.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Goud November Topaas
  Geboortesteen Ketting Goud November Topaas

  Ketting Geboortesteen Goud November Topaas. Mooie gouden ketting met een geboortesteen van de maand November. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld Schorpioen.

  € 14,99
 • Geboortesteen Ketting Goud December Turkoois
  Geboortesteen Ketting Goud December Turkoois

  Ketting Geboortesteen Goud December Turkoois. Mooie gouden ketting met een geboortesteen van de maand december. Deze geboortesteen past bij het sterrenbeeld boogschutter. De kleur van de steen is hemelsblauw.

  € 14,99
© 2018 - 2024 Marody | sitemap | rss