Welke ketting past bij jouw vorm gezicht?

Home / alle blogs


Er zijn veel verschillende soorten kettingen die je kunt dragen, maar het is belangrijk om de ketting te kiezen die het beste bij jouw vorm van gezicht past. De vorm van je gezicht kan namelijk bepalen welke lengte, vorm en stijl van ketting het mooist staat. In dit blog geven we enkele tips voor het kiezen van de juiste ketting voor jouw vorm van gezicht.

Welk vorm gezicht heb ik?

Om erachter te komen welk sieraad bij je past moet je eerst weten welke gezichtsvorm je hebt. Vind je het moeilijk om de vorm van je gezicht te herkennen? Ga dan voor de spiegel staan en haal het haar uit je gezicht door een staart te maken. Teken eventueel met lipstick of een oogpotlood de vorm op de spiegel en kijk met welk onderstaande vorm jouw getekende vorm het meest overeenkomt.

 

Vorm gezicht

 

Ketting voor een hartvormig of diamantvormig gezicht

Een hartvorming gezicht is van boven breder (top van het hart) en loopt iets spits toe naar de kin (punt van het hart). Een diamantvormig gezicht is bij de jukbeenderen het breedst. Je wilt dan meestal proberen om dat deel smaller te laten lijken.
Als je een hartvormig gezicht hebt, kun je het beste een ketting kiezen die breder is aan de onderkant en smaller naar boven toe. Dit balanceert het bredere onderste deel van het gezicht. Ook kun je kiezen voor een ketting met een opvallend middelpunt, zoals een pendant, om de aandacht naar het middelpunt van het gezicht te verplaatsen.

Ketting voor een lang gezicht

Bij de langwerpige vorm van het gezicht wil je soms dat deze minder lang lijkt.  Kies voor een korte ketting of een choker, zij maken je gezicht wat zachter. Kies voor ketting met een ronde vrouwelijke vorm.

Ketting voor een vierkant gezicht

Heb je een vierkant of hoekig gezicht met een krachtige kaaklijn? Dan wil je meestal de kaaklijn zachter maken. Kies voor een ketting met een ronde lijn. Kies niet voor een V-vorm. De lengte van de ketting maakt voor jou niet uit!

Ketting voor een ovaal gezicht

De ovale gezichtsvorm wordt door sommige gezien als de meest ideale. Als je een ovale vorm van gezicht hebt, heb je veel opties wat betreft kettingen. Je kunt een ketting kiezen in bijna elke lengte en vorm, omdat de ovale vorm van het gezicht al in balans is. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je gezicht en het formaat van de ketting in verhouding daarmee.

Ketting voor een rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt en wil je het gezicht langer en smaller laten lijken. Kies voor een lange ketting. Deze zorgt ervoor dat je kaaklijn langer lijkt en waardoor je gezicht minder rond oogt. Ga niet voor een ketting met ronde vormen.

Bijpassende artikelen

 

Sorteer op
 • Gouden Ketting met bedel Sun
  Gouden Ketting met bedel Sun

  Ketting Goud Zon
  Mooie gouden ketting met een prachtige bedel. Deze ketting past bij elke outfit en geeft net wat extra's.

  € 14,95
 • Zilveren Ketting met hanger Zon
  Zilveren Ketting met hanger Zon

  Ketting Zilver Zon

  Mooie Zilveren ketting met een leuke steen en daaromheen kleine steentje. Deze ketting maakt je look mteen af.

  € 17,50
 • Zilveren Ketting met bedel Open Sun
  Zilveren Ketting met bedel Open Sun

  Ketting Zilver Open Zon
  Mooie zilveren ketting met een prachtige bedel. Deze ketting past bij elke outfit en geeft net wat extra's.

  € 14,95
 • Zilveren Ketting Turning
  Zilveren Ketting Turning

  Ketting Zilver Turning

  Mooie zilveren ketting met een leuke bedel

  € 14,95
 • Zilveren Ketting Halve Maan
  Zilveren Ketting Halve Maan

  Ketting Halve Maan Zilver
  Mooie ketting halve maan. Deze Ibiza stijl ketting is een lust voor het oog. Combineer deze ketting met een van onze andere kettingen en maak jouw look compleet.

  € 14,95
 • Gouden Ketting Halve Maan
  Gouden Ketting Halve Maan

  Ketting Halve Maan Goud
  Mooie ketting halve maan. Deze Ibiza stijl ketting is een lust voor het oog. Combineer deze ketting met een van onze andere kettingen en maak jouw look compleet.

  € 14,95
 • Gouden Ketting Parels en Cirkel
  Gouden Ketting Parels en Cirkel

  Kettingen goud Parel en Cirkel
  Twee mooie dunne kettingen die mooi samen kunt dragen maar ook los van elkaar. Een gouden ketting heeft leuke kraaltjes als detail en de andere heeft een leuk subtiel gouden rondje als detail.

  € 22,50
 • Ketting met pareltjes rij goud
  Ketting met pareltjes rij goud

  Parelketting goud
  Mooie, subtiele parelketting voor een classy look, de parel is 0.8 cm De ketting is 36.5 cm en is tot 5 cm te verlengen.

  € 12,99
© 2018 - 2024 Marody | sitemap | rss