Hoe sieraden schoonmaken

Home / alle blogs


Heel vervelend als je sieraad vies is geworden en je deze vervolgens niet meer draagt. Goed om te weten is dat je elk materiaal sieraad kunt schoonmaken. Dus ook als je armbandje of ring niet van écht goud of zilver is kun je aan de slag met onderstaande tips. Let wel op dat je weet van welk materiaal je sieraad is gemaakt. Je wilt namelijk niet dat je het sieraad beschadigd.

Gouden en zilveren sieraden schoonmaken

Zilver krijgt de bekende zwarte kleur als het vies wordt. Bij goud herken je het aan een doffe uitstraling. Gouden en zilveren sieraden kun je schoonmaken met een sopje van groene zeep of een andere milde zeep met lauw water. Borstel het sieraad voorzichtig met een (oude) tandenborstel. Droog het vervolgens met een doek die niet pluist. Zilver kan ook schoongemaakt worden met de bekende zilverpoetsdoek. Na deze behandeling zal je ketting, ring, armband of oorbellen weer stralen als nieuw.


Plated sieraden

Plated sieraden zijn gemaakt van metaal met een dun laagje zilver of goud eroverheen. Deze sieraden zijn kwetsbaarder dan zilver en goud. Wij adviseren deze sieraden af te doen als je gaat douchen en als je gaat slapen. Zo gaat je sieraad een stuk langer mee. Is je mooie armband vies geworden dan kun je deze oppoetsen met een zachte doek die niet pluist. Gebruik geen schoonmaakmiddelen. Deze tasten het materiaal aan.


TIPS:

  • Doe het sieraad af voordat je gaat sporten, douchen of slapen. Ook al is je sieraad van zilver of goud.
  • Reinig je sieraden niet met chemische middelen en poets ze niet met een harde doek
  • Berg je sieraden netjes op om te voorkomen dat ze in de knoop raken
  • Breng een laagje doorzichtige nagellak aan de binnenkant van een ring gemaakt van nikkel. Zo voorkom je de bekende groene rand om je vinger.
  • Breng eerst je parfum aan, laat het drogen en doe dan pas je sieraad om.
© 2018 - 2024 Marody | sitemap | rss